Silly: Skyttedrottning stannar

Hon snittade 24 poäng sista året på  Lewis University (div 2 skola), vann skytteligan med DP World Giants Antwerpen i Belgien med 23 poäng per match och den senaste säsongen blev den 23-åriga amerikanskan skyttedrottning i svenska ligan med snudd på 24 poäng per match.

Nu har Visby Ladies plockat fram partyhattarna och på Ön firas (på avstånd) det förlängda kontraktet för 183 centimeter center/forwarden Jessica Kelliher.

– Att Jessica kommer tillbaka i höst är fantastiska nyheter! Hennes siffror går inte att snacka bort med nära 24 poäng och 9 returer per match. Hennes potential kommer växa i linje med lagets och vi kommer se till att utnyttja alla hennes förmågor till största möjliga mån så hon kan ha en ännu större påverkan på matcherna, säger Visbys coach Xavi Hernández i ett pressmeddelande.

Kelliher snittade säsongen 20/21;
37 min/match, 23,9 poäng, 9,0 returer, 3,0 assists. Skyttet: 56% på tvåpoängare, 28% på trepoängare och 77% från straffkastlinjen.

x x x x x

Svenska Basketbollförbundet har ett eget pris för SBL Dam – ”Årets Lyft” som nu delats ut till Norrköping Dolphins.

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
”Norrköping Dolphins har tagit kliv framåt i varenda aspekt på och utanför planen. Ett starkt Norrköping är bra för Svensk Basket och de har i år visat att de är just det.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.