BSKT söker kontiniutet

Umeå BSKT fick en säsong som sargades av diverse skador och på det var amerikanen Germain Jordan tvungen att lämna på grund av familjeskäl.

– Vi får aldrig veta hur det gått om vi hade kunnat spela med Jonathan Peleg, Germain Jordan och Olive Gehrke tillsammans med Nathan Dawit och Guim Exposito, med en sådan femma hade truppen fått bra bredd också med Cole Welle, Emil Häglund och gänget unga spelare, säger klubbens ordförande Michael Jalmby.

Inför nästa säsong tas nya tag – och planen är att försöka bygga vidare med samma ledarteam och en förlängning med head coach Boris Balibrea.

– Hela teamet har varit fantastiskt bra, sedan behöver flera pusselbitar falla på plats för att kunna bygga vidare. Men både klubben och Boris vill ha en fortsättning, så vi pratar om en lösning och det måste hända relativt snart även om vi inte satt något datum eller så, förklarar Michael Jalmby.

Mer läsning (PLUS): Coachfrågan prio

x x x x x

En notering om coachrollen i en annan klubb – Uppsala  jobbar för att åter ta sig upp till SBL Herr och den som ska leda laget kommande säsong i Superettan är ingen mindre än Kevin Gaines som alltså sluter cirkeln och är tillbaka i Uppsala.

Uppsala Baskets nye klubbchef Mathias Rutegård betonar att Kevin Gaines har det sportsliga ansvaret för att förbereda laget för spel i SBL, medan styrelsen och klubbledningen har ansvaret att det ska finnas en relevant organisation och ekonomi för spel i SBL.
– Vi ser en tydlig koppling mellan bredd och elit och att det ena hänger ihop med det andra. Det känns oerhört roligt att Kevin Gaines är med på tåget. Kevin kommer även delta i hela klubbens arbete med utveckling av en röd tråd, från vår coachakademi till vår ungdoms- och elitverksamhet, säger Mathias Rutegård till klubbens facebooksida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.