Klart: Stannar i Umeå + mera silly

Då har A3 Basket Umeå fått den första underskriften inför säsongen 2021/2022.

Det är landslagsaktuella 21-åriga skyttespecialisten Cajsa Uhrström som förlängt sitt kontrakt och blir kvar i Umeå.

– Det här blir min andra säsong i Umeå och jag är glad att återigen få möjligheten att fortsätta min satsning på basketen här. En skillnad från tidigare klubbar är att jag här har fått möjligheten att testa på hur det är att leva på sin idrott, och inte behöva arbeta eller studera på sidan av. Skillnaden är stor och jag är tacksam över den möjligheten klubben ger mig och det har varit skönt att kunna lägga all fokus på den här satsningen. Det känns skönt att veta att man har coacherna och klubben bakom sig och att de tror på en så pass mycket att de är villiga att satsa på mig. Just nu är jag otroligt taggad inför nästa säsong och ser fram emot att kunna utvecklas ytterligare, säger Cajsa Uhrström.

– Cajsa är en viktig kugge i vårt lagbygge inför kommande säsong. Hon är en ung och etablerad ligaspelare som dessutom finns med i tankarna hos landslagsledningen. I vår stundande lagbygge vill vi ha anfallshot, både från nära och långt ifrån korgen och då passar Cajsa perfekt med sitt starka 3-poängsskytte, säger coach Janne Enjebo.

x x x x x

Mera silly season:

Alvik Basket tappar sin stjärnguard Klara Lundquist. Det blev nyligen klart att hon i sommar får chansen att visa upp sig i Womens NBA med ett ”training camp contract” med klubben Washington Mystics. I dag onsdag blev det också känt var hon ska tillbringa nästa säsong i Europa. Den polska mästarklubben Ark Gdynia har via sina sociala medier gått ut med nyheten att Klara ska spela där säsongen 2021/2022.

Ark Gdynia gick den här obesegrat genom grundserien i Polen – fick sedan motstånd i finalserien men vann guldet efter 3-2 i matcher mot Polkowice. Sista finalen slutade 97-69. Noterbart är att svenskan Amanda Kantzy spelade sju minuter för Polkowice i den avgörande matchen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.