Silly: Fjärde importen klar

Visby Ladies har klart med sin elfte spelare, tillika lagets fjärde och sista import för truppen 21/22.

Shooting guarden Davion Wingate, 23 år och 168 cm, avslutade sin collegekarriär på Florida Gulf Coast University i Atlantic Sun Conference där hon 19/20 snittade 14,7 poäng och sköt 43 % från trepoängslinjen på 228 försök.

Första säsongen som proffs i Europa blev det spel i Serbien med ZKK Kraljevo som slutade femma i ZLS. Wingate snittade 18,2 poäng med 44 % på treorna.

– Davion är en fantastisk scorer och ett konstant hot med sitt skytte, hennes möjlighet att skapa utrymme för sina skott och hennes starka pick och rull-spel. Hon kommer vara en tuff utmaning för alla försvar och är ytterligare en viktig pusselbit till laget som verkligen kommer göra oss bättre. Med hennes snabba händer, aggressivitet och styrka kommer hon vara en topp-spelare i SBL trots hennes längd, säger Visbys coach Xavi Hernández i ett pressmeddelande.

Visbys importer: Jessica Kelliher och Ace Harrison (förlängda kontrakt), Davion Wingate (ny), samt Regina Aguilar (ny).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.