Silly: Trendig importväg

Senaste nytt på importfronten i söder är att Borås Basket värvat ny pointguard i form av 29-årige amerikanen Miles Jackson-Cartwright, 190 cm.

Lite intressant är att Luxemburg trendar uppåt som importväg för den svenska ligan. Jackson-Cartwright och kommer senast från spel i Luxemburg där han spelat de tre senaste säsongerna. 20/21 i  Basket Esch snittade han 22,8 poäng, 6,1 returer, 6 assist och 2,8 steals.

– Vi har letat efter en bra ledare med vinnande attityd att leda oss från bakplan. I Miles får vi en kvick och snabb spelare med en hög basket-IQ och som visat en stor vilja att spela för oss.  Vi får en spelare som har stor rutin av europeisk basket och visat på en bra anpassningsförmåga. Han har spelat bland annat i Holland och Tyskland och ställts inför många situationer i sin karriär som gjort honom till både en bättre spelare, och en trygg ledare, säger Borås coach Henrik Svensson.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.