Första för A3, tredje för BSKT

Damerna i A3 Basket Umeå spelar på söndagen sin första inhemska ligamatch för säsongen, det sker borta mot Mark Basket i Kinnahallen.

Matchguide SBL Dam
Mark–A3 Umeå
Plats: Kinnahallen.
Tid: Kl. 16.00 söndag.

Tränarsnack
– Efter EuroCup-kvalet har vi bara en träning innan vi reser till Kinna under lördagen. Vi gör en del scouting på Marks lag, men huvudsaken i ligapremiären är fokus på vårt eget, det är mer upp till Mark att försöka stoppa oss, säger Umeå-coachen Janne Enjebo.

No­te­ra att…
… Tiffany Brown avbröt i slutet av EuroCup-kvalet i torsdags med en befarade muskelskada. Om amerikanskan inte kan spela på söndag blir det isländskan Sollilja Bjarnadottir som får byta om. I svenska ligan är regeln att lagen får använda max fyra importer och Umeå har fem i sin trupp.
… Mark inledde ligaspelet med bortaförlust då Alvik vann med 81-64.
… Under söndagen spelas även Södertälje BBK-Östersund Basket, Täljehallen A (kl 14.00).

x x x x x

Herrarna i Umeå BSKT spelar på söndagen sin fjärde  ligamatch för säsongen, det sker borta mot Södertälje BBK i Täljehallen.

Matchguide SBL Herr
Södertälje–Umeå
Plats: Täljehallen.
Tid: Kl. 16.44 söndag.

Tränarsnack
– Vi vet att de har bredden, rutinen och ett fantastiskt svenska spelarmaterial, plus två solida importer. Vi mötte Södertälje sju gånger förra säsongen och då var vi inte så bekväma. Nu har vi alla friska och ska försöka förändra dynamiken och kämpa  så att vi kan ge oss möjlighet att ha option ända till slutet av matchen, säger Umeå-coachen Boris Balibrea, som fortsätter;

– Vi har inte så mycket information om Södertälje då de ännu inte spelat någon tävlingsmatch, men vi vet att de har många spelare som gjort många år i ligan. Med Person och Lindqvist har de stärkt sin trupp sedan förra säsongen. Vi måste läsa deras försvar och spela tufft, det blir intressant att se hur vi utvecklas.

–  Umeå har redan spelat två matcher i ligan och kommer till matchen med bra självförtroende efter senaste vinsten mot Köping. Så vi räknar med en tuff fight där vi måste vara redo från början av matchen! Nyckeln är hur vi som lag kan spela ett hårt försvarsspel och kontrollera tempot i matchen, säger SBBK-coachen Ludwig Degernäs.

No­te­ra att…
… Södertälje BBK har sen ligapremiär medan Umeå BSKT spelar sin tredje match – efter att ha öppnat med förlust borta mot BC Luleå och vinst hemma mot Köping Stars.
… Södertälje förfogar över tonvis med rutin i form av bland andra svenska toppspelare som Jonathan Person, Alexander Lindqvist, Anton Gaddefors, Dino Pita och Martin Pahlmblad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.