Ingen tid att gråta

I en liga med ojämnt antal lag och spridda speldagar kan schemat mellan varven slå olika.

Inför måndagskvällens E4-derby i Umeå Energi Arena är det stor skillnad på lagens situation de senaste dryga två veckorna.

Skadedrabbade Umeå BSKT har efter omgången den 15/10 (Nässjö borta) haft täta matcher på given och spelat 22/20 (Borås hemma), 26/10 (Jämtland borta)  samt 29/10 (Norrköping hemma). Resultat: Bara förluster.

BC Luleå å sin sida har efter hemmamatchen 15/0 (mot Norrköping) fått 14 dagars uppehåll för träning och kunnat ladda om, det blev heller ingen tidskrävande resa då laget även den 29/19 hade hemmaplan (mot Södertälje). Resultat: Vinst mot SBBK.

I kväll måndag, med senarelagt uppkast till kl.19:34 möts Umeå och Luleå.

– Många matcher, ingen tid att vila, ingen tid att gråta över senaste förlusten. Det är bara att fokusera på nästa match. Men det är en vacker del av svenska ligan att det är många matcher att spela, fast det är såklart svårt att hantera när man har många skador och kort om tid för att träna och förbereda sig för nästa uppgift, men det är vad det är och inget vi kan ändra på, säger Umeås coach Boris Balibrea.

– Även om vi senast mötte Norrköping, som är guldfavorit tillsammans med Jämtland, så gjorde vi ingen bra insats och det vet laget om. Nu har vi en ny möjlighet att göra en bättre insats på hemmaplan. Mentalt känns det bra, den tuffa delen blir att lyckas ta bollen till korgen.

– En nyckel när man möter Luleå är alltid Adam Rönnqvist, men det gäller också att försöka se till att deras amerikaner inte har någon bra match. När vi spelade borta i Luleå gjorde vi ett bra jobb i 25-30 minuter, det gäller nu att vara riktigt solida hela matchen. Vi vet att de har många spelare som kan göra allt i anfall när de får spela komfortabelt. Vi ser fram mot måndagskvällen, säger Balibrea.

Efter trendbrottet med seger mot Södertälje säger BC Luleås coach Peter Öqvist till klubbens hemsida;
– Det var skönt att det var så många som klev fram senast. Bra prestationer och kliv framåt av Adam Rönnqvist, Tavarius Shine och De’Riante Jenkins. Andrew Smith börjar vi vänja oss vid att han gör en sjuk massa nytta för oss. Bryce Douvier har kommit in i det här mycket mer och är väldigt stabil för oss. Alexander Yemane kom in och gjorde det väldigt bra. Skjuter i de öppna treorna och är viktig eftersom han kan vårt spel så pass bra.

– Vi utvecklas stadigt och under de här veckorna har vi förbättrat ett gäng saker. Det visade sig i vår senaste prestation mot Södertälje. Den här matchen handlar mycket om att stanna där uppe i kvalitet och utförande. Att vara jämna i det vi gör och klara av att repetera det.

– När det gäller Umeå så måste vi hålla reda på DeMarco Dickerson som visat framfötterna och är en vass scorer. Gustav Hansson spelar ett stabilt och bra guardspel. De två är viktiga för oss att hålla reda på. Sen har de rejält med storlek under korgarna i Will Butler. Han får inte göra för mycket skada och vara effektiv nära korgen.

x x x x x

Notera att…

… När lagen möttes i ligapremiären i slutet av september vann BC Luleå hemma mot Umeå BSKT med 96-78.
… Umeå saknar troligen fortsatt de båda skadade startspelarna Cole Welle och Anton Lindqvist.
… Luleå har alla sina spelare tillgängliga.
… NSD:s Peter Lindvall har plockat fram uppgiften att BC Luleå skarpt försöker förmå Axel Nordström att göra coemback.
”Vi har pratat lite mer konkret den senaste veckan. Den här veckan måste jag bestämma mig och ge ett besked”, säger Uppsalas stolthet till NSD;s basketblogg.

x x x x x

Viktigt i veckan:
På tisdag kl 13:00 släpps herrlandslages nya trupp. Då får vi reda på vilka spelare nya förbundscoacherna Riipinen, KällmanDegernäs och Balibrea tagit ut till VM-kval mot Finland och Slovenien

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.