Umeå mot topplag – med silly-surr

Umeå BSKT skrällvann hemnma mot Jämtland Basket. Försvaret var då inte det tätaste – men offensiven hejdlös. Det är snabba ryck – redan fredag kväll väntar ligans andra stora guldfavorit på Umeå.

Norrköping Dolphins har som mål att försvara sitt SM-guld. I dagarna pågår dessutom en hel del silly-surr runt klubben som gjort sig av med 208 centimeter Mitchell Smith.

Namnet Nick Spires har nämts som en möjlig ersättare med måttet 210 centimeter.
Uppdatering: Svenske landslagsmannen som lämnar bänken i spanska bottenlaget Real Betis har fått klart med ny klubb – som blir PGE Spojnia Stargard i Polen.

– Vi är fortfarande i stadiet att se vilka spelare som är tillgängliga och kollar lite på hur dom skulle passa in hos oss. Vi stressar inte. Vi vill såklart ha en bra spelare och en personlighet som passar in i gruppen, säger Norrköpings coach Mikko Riipinen.

Norrköping Dolphins–Umeå BSKT
Plats: Stadium Arena A.
Tid: Kl. 19:04 fredag.

Tränarsnack
– Ny match mot ett topplag, om vi ska ha minsta chans att tävla gäller det att prestera 40 solida minuter. Nyckeln blir att klara man-mot-man-försvaret mot Norrköping som är bäst i ligan på att springa golvet och skapa lägen för enkla poäng. Dolphins har mycket talang på att skapa öppna skott från en mot en-situationer, de skjuter därför också många trepoängare, säger Umeå-coachen Boris Balibrea.

No­te­ra att…
… I höstmötet föll Umeå hemma mot Norrköping med 78–103.
… Båda lagen ser ut att ställa upp med samma trupper som i senaste omgången.
… Dolphins gör före jul en behjärtansvärd insats. Den som skänker en leksak i huvudentrén får gå in gratis. Leksakerna kommer sedan skänkas vidare till organsitioner som arbetar för barn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.