Tuffaste tiden i Umeå

Mellandagsmatch och förväntad publiktillströmning på måndag kväll med ”gratismatch” i Umeå Energi Arena – då har Umeå BSKT haft allt annat än pefekt uppladdning. På annandag jul var första gången på länge som laget kunde genomföra en hyfsad träning.

– Det har varit säsongens tuffaste tid, kanske den tuffaste tiden under mina två år i Umeå. Vi har knappt kunnat träna, har bara varit sex-sju man på träningarna under juluppehållet på grund av att flera i truppen har varit sjuka. Det har handlat om vanlig förkylning/influensa. Alla har testats två- tre gånger men alla covid-prov har varit negativ, säger Umeå-coachen Boris Balibrea, som fortsätter;

– Några har kommit tillbaka och förhoppningsvis har vi många till spel på måndagen mot Köping, men någon kommer nog att saknas. Jag vet inte om vi kan vara riktigt redo för en sådan här match just nu, men om det är något lag som kan hantera en sådan här situation så är det det här gänget, de som har kunnat träna har verkligen pushat sig själva.

Om motståndet i form av Köping Stars;
– Köping spelar med lite kaos, anfaller gärna en mot en och inte så mycket uppställt spel och de växlar mycket med olika försvar. Vi måste klara av att spela både fysiskt och smart.

Gästande coachen Torbjörn Gehrke och Köpings trupp åkte buss till Umeå under söndagen. Tillbaka i Stars är Dominic Robb (efter fotskada).
– Det handlar om att göra rätt saker, och det lag som får ut mest vinner. Får vi bara kontroll på merparten av deras skickligaste spelare har vi en god chans, säger Gehrke till klubbens hemsida.

Matchguide:
Umeå BSKT – Köping Stars
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl. 19:04 måndag.

No­te­ra att…
… Tabellsjuan Umeå har vunnit fem matcher, en seger mer än vad tabellåttan Köping Stars har.
… När lagen möttes i Umeå i höstas vann BSKT med 94–77.
… När lagen möttes i Köping i höstas vann Stars med 100–88.
… Övriga måndagsmatcher är Borås–Jämtland, Fryshuset–BC Luleå, Nässjö–Norrköping.
… Det är, tack vare sponsorstöd, fritt inträde till måndagsmatchen i Umeå. Givetvis gäller de nya restriktionerna för inomhusidrott med covidpass, enbart sittande publik och avstånd mellan varje sällskap på max åtta personer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.