Umeå går ”all-in”

Av allt att döma har Umeå BSKT i sista grundserieomgången den kanske svåraste uppgiften av dem alla – bortamatch mot regerande mästarlaget och serievinnaren Norrköping Dolphins. Därtill ett lag som mycket väl kan vänta i en kvartsfinal…

– Det finns ingen idé att prata om något annat än fredagens match, för oss är det som en final och vi kommer att gå ”all-in”. Vi ska pusha oss själva och göra en bra match, säger Umeås coach Boris Balibrea.

– Senast vi mötte Norrköping hemma i Umeå hade de fullt lag och vi lyckades göra ett bra jobb och tävlade så att de fick en del problem. Vi försöker hitta den känslan igen, ha bra man-man-försvar och använda våra styrkor i anfall.

– Norrköping har saknat spelare i de senaste matcherna, vi vet inte hur de ställer upp nu, men vår plan är att ha kul, njuta av stunden, sätta skott och hoppas på en tajt match, så får vi se vad som händer, avslutar Boris Balibrea.

Umeå ska precis som i de senaste matcherna ha alla spelare tillgängliga.

Till klubbens hemsida ger Dolphins coach Mikko Riipinen inte några närmare besked om skade/truppläget;

– Det är inte helt klart ännu. Har vi spelare som är redo att spela så kommer vi spela med dom. Det kommer fortfarande finnas utrymme för våra unga spelare vem som än kommer tillbaka. Vi måste vara smarta och använda varje dag för att förbereda oss för slutspelet.

Riipinen om målet med fredagsmatchen:
– Vi vill ha en bra inställning hela matchen igenom. Vi kommer även testa lite olika saker inför slutspelet och ge våra unga spelare chansen ännu en gång.

Säsongens tidigare möten:
Oktober: Umeå-Norrköping 78-103
December: Norrköping-Umeå 123-96
Februari: Umeå-Norrköping 93-104

Två unga stjärnskott:
I den pågående omröstningen om ”årets utmärkelser” i basketligan har Umeå och Norrköping fått varsin nominerad kandidat.
– Umeås Nils Botold
– Norrköpings Hugo Bergström

Kriteriet i kategorin ”Årets Stjärnskott”: ”Den svenska U23-spelare (född 1999 och senare) som visat prov på stor spelskicklighet samt besitter goda utvecklingsmöjligheter”

Tuff konkurrens i denna kategori, övriga nominerade är Denzel George, Luleå, William Kermoury, Södertälje och Elias Weibert, Fryshuset.

x x x x x

Umeå BSKT har även en nominering till ”Årets Artist” – det handlar förstås om den sevärde DeMarco Dickerson.

x x x x x

Givetvis finns Umeå-coachen Boris Balibrea med i kampen om titeln ”Årets Coach”. Där är nämligen samtliga nio ligacoacher nominerade i omröstningslistan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.