Slutspelslördag med Umeå-dubbel

Dags för slutspelslördag med dubbelspel i Umeå.

Damernas SM-slutspel inleds med kvartsfinaler i bäst av tre matcher. A3 Umeå vs Alvik är lika med tabellfyran mot femman.
– Det blir lite cupartat så det är bra att vi lyckades skaffa oss hemmaplansfördel, säger A3 Basket Umeås coach Janne Enjebo.

Umeå-coachen pekar ut tre nyckelspelare i motståndarlaget.
– De har Dara Taylor, Paula Juhlin och Elin Ljunggren som man måste ha koll på, det gäller för oss att försvara både trepoängslinjen och området närmare korgen. Totalt liknar lagen varann ganska mycket, men jag tycker att vi har en mer uppåtgående trend. Anja Marinkovic och Sherise Williams är mer och mer inne i spelet. När det gäller vår offensiv skulle det vara bra om vi kunde få upp träffprocenten på trepoängarna lite grand, säger Janne Enjebo.

– Vi kommer ta oss an uppgiften som om det är vilken match som helst, med en förståelse om att det är vinna eller åka hem som gäller. Allt är viktigt i varje match men vi vill inte bli för “wrapped up in it”, säger Alviks coach Janel McCarville till klubbens hemsida.

Mer läsning (PLUS): Lagkaptenen: ”Blir tuff kvartsfinalserie”

SM-kvartsfinal damer, match 1 i bäst av 3
A3 Basket Umeå–Alvik Basket
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl. 15.30 lördag.

No­te­ra att…
… I grundseriens möten vann lagen sina hemmamatcher; A3 Umeå–Alvik 85–78, Alvik–A3 Umeå 86–73.
… På lördagen spelas även första ronden Luleå Basket vs Högsbo Basket. Uppkast 18:00 i LEA.

x x x x x

I herrarnas SM-slutspel handlar det om andra ronden i bäst av fem när Umeå BSKT på hemmaplan ska ta sig an Norrköping Dolphins.

I rond 1 på bortaplan var det ett blekt intryck på Umeå-gänget som bara hängde med i fem minuter mot ett riktigt skarpt mästarlag.

– Vi får försöka reducera deras träffprocent i trepoängsskyttet och samtidigt se till att själva få i fler distansskott. För att kunna tävla längre mot Norrköping så måste vi spela bättre, men framför allt gäller det att vara tuffare. Vi måste ta oss upp till deras fysiska nivå. Om de knuffar oss måste vi knuffas tillbaka, om de slår oss måste vi slå tillbaka, det gäller att svara med samma mynt, säger BSKT-coachen Boris Balibrea.

– Vi har pratat mycket om att gå vidare och det är av största vikt att vi förstår att denna matchen kommer vara mycket tuffare än den första. Det är en hungrig grupp av spelare som vill mer och dom förstår att vi måste höja oss. Vi har en process för att gå vidare och ladda för nästa match. Energin kommer definitivt behöva vara den samma om inte mer. Gällande strategi så kommer vi som alltid göra några justeringar och förändringar för att försöka vara mer effektiva och kunna höja oss, säger Dolphins coach Mikko Riipinen till klubbens hemsida.

SM-kvartsfinal herrar, match 2 i bäst av 5
Umeå BSKT–Norrköping Dolphins
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl. 18.34 lördag.

No­te­ra att…
… Herrarnas SM-kvartsfinaler gäller bäst av fem matcher. I första mötet vann Norrköping med förkrossande 106–56.
… På lördagen spelas även andra ronden Nässjö Basket vs Södertälje BBK. Uppkast 18:04 i sporthallen i Nässjö. Första mötet vann SBBK med 76–84.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.