Ännu ett ligalag hoppar av

Tidigare har ledningarna för Borås Basket och Helsingborg BBK tagit beslut att hoppa av SBL Dam.

Nu följer ännu en klubb – Wetterbygden Sparks ska inte spela vidare i högsta ligan.

Säsongen 21/22 fanns 14 lag i SBL Dam. Tre  klubbar har efter säsongens slut sagt stopp.

På sin hemsida skriver Wetterbygden:

”Styrelsen i Wetterbygden Basketball elitverksamhet har idag enhälligt tagit det tuffa men helt nödvändiga beslutet att omgående ta ett steg tillbaka och lämna SBL dam för att istället spela Basketettan Dam. De ekonomiska effekter som pandemin haft har gjort att vi kommit till ett läge där det idag inte finns tillräckligt med medel för fortsatt spel i högsta ligan.”

Klubbens styrelse fortsätter;

”Det har påbörjats ett målmedvetet arbete med att stärka klubbens organisation och ekonomi för att möta de krav som ställs för spel i SBL. Styrelsen ser detta beslut som en väg för att samla kraft under kommande år och målsättningen är att snabbt kunna komma tillbaka till basketens finrum”.

”När fakta och förnuftet säger samma sak måste man följa detta när man har ansvar för en total verksamhet. Då kan det handla om att man måste ta ett steg bakåt för att sedan kunna ta två steg framåt. Vi kommer aldrig chansa och riskera vår klubbs totala ekonomi, utan väljer därför att dra i handbromsen i tid, och förhoppningsvis komma tillbaka starkare än någonsin”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.