Ska assistera i Umeå

Umeå BSKT har hittat en assisterande coach till Boris Balibrea.  Det blir helspanskt fram till och med 23/24 då Balibreas landsman Gabo Loaiza kritat på för två år i Umeå.

Gabo Loaiza har tidigare jobbat ihop med Balibrea, även då i en roll som assisterande i Wetterbygden. Efter att Balibrea lämnat Wetterbygden fick Loaiza inför 20/21 ta över huvudansvaret för herrlaget som då tagit ett kliv ned från ligan till Superettan. Våren 21 jobbade Loaiza som assisterande i Clavijo i LEB Silver.

– Gabo är ung coach som redan har mycket erfarenhet, 2021 i LEB Silver jobbade han tillsammans med är en av Spaniens absolut bästa coacher (Jenaro Díaz) och lärde sig väldigt mycket. Gabo är kunnig och hårt jobbande med fokus på unga spelares skills. Han kan mycket taktiskt både offensivt och defensivt och kommer bland annat att kunna hjälpa mig mycket med videoanalys, säger Boris Balibrea.

Senaste säsongen 21/22 fanns Gabo Loaiza i spanska EBA-ligan, då som head coach i Xerez. Ett uppdrag som slutade i förtid då han efter en lång rad förlustmatcher fick lämna i slutet av januari, enligt klubben på grund av ”både sportsliga och icke-sportsliga skäl”, i den förklaringen ingick missnöje inom spelartruppen. Noterbart är att förlustsviten för Xerez fortsatte även med ny ledning under vårsäsongen.

I en presentation på Umeå BSKT:s Instagram-konto säger nya assisterande coachen bland annat: ”Jag är glad att vara tillbaka i Sverige och ser fram mot att jobba ihop med Boris igen, det är trevligt med en ny möjlighet. Jag har följt Umeå som jobbat hårt med att utveckla unga talanger och skapa en identitet, det blir härligt att hjälpa klubben att nå de nya målen.”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.