Klart: Han coachar comebacklaget

Uppsala Basket gör comeback i SBL Herr och klubben har klart med en rutinerad headcoach. Det blir Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis som ska leda Uppsala de närmaste två åren och i kontraktet finns även option på ett tredje år.

46-åringen har tidigare jobbat flera år i Köping – där han bland annat blev ”Årets coach” när ligalaget kom på tredje plats i ligan säsongen 19/20. ”Jotti” Nikolaidis är för närvarande även förbundscoach i HU20-landslaget.

– Vi har jobbat intensivt med vår coachrekrytering under den senaste månaden, hållit ett stort antal intervjuer och tagit mängder av referenser på de kandidater vi har diskuterat. Vi landade i att ”Jotti” är rätt coach för oss, och vi känner oss väldigt nöjda med att få honom till Uppsala Basket. ”Jotti” har det driv, den energi och den basketkunskap som vi i Uppsala Basket behöver, säger Mathias Rutegård, klubbchef i Uppsala Basket.

– Uppsala Basket hör hemma i SBL och det har man visat på planen, organisatoriskt och med den support laget har haft i superettan. Man har även haft en fantastisk duktig coach i Kevin Gaines som förberett laget på och utanför planen för SBL, säger Panagiotis Nikolaidis till klubbens hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.