Silly: College-guard till mästarna

Norrköping Dolphins har gjort klart med en ny importguard – direkt från fem  års spel på college kommer 25-årige kanadensaren Koby McEwen, 193 cm. Sista året på college fanns han på Weber State och snittade  18,2 poäng, 4,2 returer och 2,2 assists. Trepoängsskyttet låg på 35,2%.

– Koby är en spelare som passar väldigt bra in i vår profil. Han är en duktig, ung och hungrig spelare med stor potential, höga ambitioner som vill verkligen ta sig vidare. Vi tror att han kan hjälpa oss i flera delar av spelet då han är duktig på att både attackera korgen och skjuta utifrån. Han är dessutom en duktig försvarare. Vi hoppas att han kan vara en spelare som kan växa under säsongen trots att vi vet att han redan nu spelat och presterat bra mot många duktiga spelare. Vi kommer självklart behöva ge honom lite tid att acklimatisera sig till hur basketen spelas i Europa, men han är redo att lägga ner tiden och är en väldigt talangfull spelare, säger coach Mikko Riipinen till klubbens hemsida.

Här klipp från en höjdarmatch med Weber State Wildcats:

x x x x x

Mera silly season:

Södertälje BBK tänker på framtiden har kommit överens med 16-årige Theo Kermoury (yngre bror till William Kermoury), om ett 4-årsavtal.

x x x x x

Två meter talangfull guard är nyligen hemkommen från collegespel i USA – nu ska Jacob Månsson plugga på universitetet i Uppsala och ta plats i Uppsala Baskets ligatrupp.
Jacob Månsson har Malbas som moderklubb, gick tre år på riksbasketgymnasiet i Luleå, tillhörde BC Luleås ligatrupp säsongen 2020/21 innan han lämnade Sverige för collegespel på division I-skolan NJIT Highlanders i New Jersey.

Uppsala Baskets coach Panagiotis Nikolaidis, tillika U20-landslagscoach, har nu tre U20-landslagsspelare i truppen med Tom Sanne, Melker Delryd och Jacob Månsson.

– Jacob är en spelare med stor potential som med hårt jobb kan etablera sig i Uppsala och SBL. Han är en klok, allsidig spelare som har ett bra skott och som kan spela på flera positioner. Hans längd och räckvidd är en styrka i försvarsspelet, säger Panagiotis Nikolaidis till klubbens hemsida.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.