Silly: Hem till ligan efter college

Snart 22-åriga Pernilla Sörensen (moderklubb Täby Basket) flyttar hem efter åren på college i USA och är klar för ligaspel med Alvik Basket. Sista året med UNCG Spartans (Univeristy of North Carolina at Greensboro som är en division 1-skola i Southern Conference) blev det 18 min/match med snitt på 5,1 poäng och 2,6 retuter för den 183 cm långa guard/forwarden.

Pernilla Sörensen har på meritlistan totalt 68 ungdomslandskamper i alla blågula lag från U15 upp till U20.

– Efter fem år i USA ska det blir otroligt skönt att komma hem och roligt att spela i Sverige igen. Att få spela med Alvik känns extra kul då jag äntligen får bo nära familj och vänner. Det ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans de kommande året, bygga upp laget från grunden och se framstegen vi tar tillsammans som lag, säger Pernilla Sörensen I ett uttalande på klubbens hemsida.

– Vi är glada att Pernilla valt Alvik och den satsning som vi gör på vårt damlag. Pernilla har levt livet som många unga basketspelare drömmer om, collegespel i USA. Vi är inte bara glada att Pernilla flyttar hem, hon tar även med sig en positiv träningskultur och ett stort driv att utvecklas vidare, säger Alviks sportchef Mikael Wester.

x x x x x

Östersund Basket förlänger med 19-åriga guarden Jonna Nilsson.

– Att ha våra egna produkter är oerhört viktigt, och det ska bli roligt att jobba med Jonna ytterligare ett år, säger coach Alva Stark till klubbens Instagram.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.