Umeå-spelare klar för EM

Midsommarhelgens söndag – här några noteringar om lite av varje;

I går lördag fyllde Umeås Nils Botold 20 år – han har enligt rapporter haft ett bra första läger med U20-landslaget, nästa samling ska ske 3-5 juli i Södertälje och därefter har HU20 träningsmatchande i Kisakallio, Finland. Sommarens EM för HU20 avgörs i Tbilisi, Georgien – och det är redan nu klart att Nils Botold är uttagen som en av de tolv i EM-laget.

Bilden: Nisse Botold på blågults läger.

x x x x x

Enligt uppgift till Bloggen kommer Umeå BSKT att presentera ett nytt tvåårskontrakt i morgon måndag. Det lär då handla om en ung svensk spelare.

x x x x x

Mästarlaget Norrköping Dolphins slog till med ny spelarpresentation i dag söndag.  USA-forwarden Zach Thomas, 26 år och 201 cm, är klar för Dolphins trupp för säsongen 2022/2023.
Han kommer närmast fråm ligan i Finland där han förra säsongen med Bisons Loimaa spelade drygt 28 min/match och snittade 16,3 poäng och 6,8 returer. I Europa har han även hunnit med spel i Belgien, Italien, Ukraina, och Polen

– I Zach får vi en bra spelare som verkligen passar bra i vårt system med sitt skott och sin möjlighet att spela tillsamman med många olika spelartyper. Trots sin relativt unga ålder har Zach spelat på flera ställen innan och har samlat på sig en del erfarenhet som blir viktigt för osssäger coach Mikko Riipinen.

x x x x x

Under helgen kom nykorade spanska mästarna Real Madrid med ett officiellt uttalande där svenske Jeffery Taylor avtackas för sina framångsrika år i klubben.
”Real Madrid CF meddelar att vår basketspelare Jeffery Taylor har avslutat sin relation med klubben. Real Madrid vill visa sin tacksamhet och tillgivenhet till Jeffery Taylor för hans exemplariska beteende och för det engagemang och professionalism han har visat under hela tiden han har försvarat vår tröja. Under sina sju säsonger i Real Madrid har Taylor vunnit 13 titlar: 1 europacup, 1 interkontinental cup, 4 ligor, 3 Copas del Rey och 4 spanska supercuper. Taylor har blivit den andra utlänningen som har spelat flest matcher i vårt basketlags historia, med totalt 463 matcher. 
Real Madrid önskar honom och hela hans familj all lycka i denna nya fas av hans liv.”

x x x x x

Sverige ska snart VM-kvala på hemmaplan mot Slovenien – med superstjärnan Luka Doncic. I en träningskamp på bortaplan i Trieste vann Slovenien med 90-72 mot Italien och Luka bokfördes för 12 poäng. Comebackande Goran Dragic bidrog med 11 poäng.

x x x x x

58 spelare valdes i NBA-draften.Som nummer ett, vald av Orlando Magic, gick Paolo Banchero, power forward från Duke.
Universitetet satte för övrigt nytt rekord då inte mindre än fem spelare (!) från ”Duke Blue Devils” blev valda i NBA-draften 2022.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.