Klart: Två nya år i Umeå

20-årige guard/forwarden Anton Lindqvist är aktuell för U20-landslaget och nu är det klart att han förlänger sin tid i Umeå BSKT.

Han har funnits i ligatruppen två år och nya kontraktet gäller ytterligare två år.

– Jag väljer att stanna i Umeå för att där finns en bra miljö som kommer att hjälpa mig växa som basketspelare. Genom hårt arbete kommer vi att göra bra saker tillsammans, säger Anton Lindqvist till klubbens Instagram.

– Vi är glada att kunna behålla en så talangfull ung spelare, han har redan kunnat göra flera inhopp i ligan och förhoppningen är att han undan för undan ska kunna växa in i en allt större roll. Vi tror mycket på honom och han visar att han tror på oss, så det är win-win, säger Umeå-coachen Boris Balibrea.

x x x x x

Ett positivt besked för mannen med skottfinten som lurar alla – Alexander Lindqvist har opererat ett krånglande inflammerat knä och rehebprognosen är nu att Södertäljes landslagsman ska vara fullt redo tidigare än beräknat.
– Det snackades första om åtta månaders rehabilitering. Men nu tror de att jag är hundra procent redo i oktober. Allt har känts positivt, säger Lindqvist till Länstidningen i Södertälje.

x x x x x

Nässjö Basket meddelar att unga duon Benjamin Lundquist och Filip Cantby inte ska vara med i klubbens ligasatsning framöver. Enligt klubben är skälet följande: ”Studier och nya utmaningar i livet är det som väntas framöver.”

x x x x x

Silly season SBL Dam:

Östersund Basket har förlängt med ännu en ung lokal spelare. 17-åriga talangen Elsa Svensson kommer att kombinera ligamöjligheten med spel i basketettan.

x x x x x

Forwarden Amanda Okodugah lämnar Visby Ladies för spel med Grindavik på Island.

x x x x x

Grekiska centern Vasiliki Louka fick lämna A3 Umeå under förra säsongen – som hon sedan avslutade i Hatay i Turkiet. Nu har Louka klart med klubb för kommande säsong och det blir då spel hemma i Grekland med Olympiacos.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.