Silly: Ännu en stipendiat

I Uppsala finns Niklas Zennströms basketstipendium – något som en rad spelare, såväl damer som herrar kan få för att kombinera studier vid Uppsala universitet med basketspel på elitnivå i Uppsala Basket.

Ännu en i raden av stipendiater är Henrik Jädersten, 208 cm center, som nu är klar för ligaspel 22/23 med klubben där han förra säsongen i Superettan snittade 10 poäng + 7 returer.

– Det blir kul att vara underdogs i ligan. Vi kommer få kämpa hårt för varje vinst men det är de tuffa matcherna som är roligast att spela. Det ska också bli kul att se de yngre spelarna lära sig och växa under säsongen, säger 27-årige stipendiaten Henrik Jädersten som pluggar till civilekonom.

Truppläget Uppsala Basket: Lukas Friberg, Tom Sanne, Michael Axelsson Kaltak, Henrik Jädersten, Melker Delryd (RIG Mark), Niklas Larsson (Köping Stars), Jacob Månsson (NJIT, USA).
Head coach: Panagiotis Nikolaidis. Ass coach: Dimitris Aristotelous, Leif Ibrahim.

x x x x x

När det gäller Fryshuset Basket är det som vanligt knapphändigt med information. Klar för säsongen 22/23 uppges i alla fall vara 31-årige amerikanske pointguarden Jahmal Jones, som förra säsongen spelat i Usati nad Labem i Tjeckien där han under höstsäsongen snittade 8 poäng, samt därefter Edmonton Stingers i Kanada där det blev 6 poäng och 3 assists per match.

x x x x x

Nässjö Basket plockar -som sista pusselbit i truppen för 22/23 – in amerikanen Derreck Brooks. Om namnet på den 28-årige guarden verkar bekant så är det för att han tidigare varit en period i svenska ligan och då med Borås Basket där det blev 14 matcher (snitt 13 poäng) innan kontraktet bröts på grund av en skada.

– Det är en spelare som jag gillade och såg fina kvaliteter hos, säger Nässjö-coachen Joakim Källman till Smålands-Tidningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.