Umeå-värvning en repris

Umeås coach Boris Balibrea gör en värvning i repris. Sommaren 2018 värvade han en 24-årig amerikan till sitt dåvarande lag Wetterbygden och nu vid 28 års ålder är CJ Dunston klar för Umeå BSKT. Forwarden på 198 centimeter är en bra tvåvägsspelare som kan användas på såväl position tre som fyra.

CJ Dunston har gått den långa vägen från spel på collegenivån NCAA division tre, via en start som proffs nere i den spanska EBA-serien och vidare.
Under ligasäsongen i Sverige säsongen 18/19 snittade han 12 poäng + 6 returer på 25 min/match.

Coach Torbjörn Gehrke valde sedan CJ Dunston som första import till Jämtland Basket – men på grund av skada bröts kontraktet redan innan säsongen 19/20 startade. Dunstons ryggskada krävde sedan både en och två operationer med rehab.

Till Umeå kommer han närmast från en säsong i Portugal där han för Illiabum Clube snittade 10 poäng + 5 returer på 26 min/match.

– Ja, jag hade honom i Wetterbygden (2018/2019) och det blev en väldigt bra säsong. Han har något som vi saknade i Umeå förra året och inför kommande säsongen, det är atletismen och hans förmåga att göra extra saker som inte syns i siffrorna i statistiken. Han gör sina lagkamrater bättre och bättre, säger Balibrea.

– Jag trivdes bäst i Sverige av något land jag spelat i och skulle vilja ha en andra upplevelse. Folket är snälla. Mina förväntningar är att spela för att vinna och spela med en tränare och lagkamrater som planerar likadant, säger CJ Dunston.

Highlights från Portugal;

Hightlights från SBL Herr; 

 

Läget i Umeå BSKT inför 22/23:
Förlängda kontrakt: Cole Welle, Will Butler, Gustav Hansson och Anton Lindqvist.
Nyförvärv: CJ Dunston (Illiabum Clube, Portugal), Bryan Jefferson (Telstar, Luxemburg, Daniel Hansson (Nässjö Basket), David Czerapowicz (Arka Gdynia, Polen), Alexander Yemane (BC Luleå), William Eriksson-Hansson (Wetterbygden Stars) och Jacob Jangered (IK Eos).
Närmast aktuella: Melker Lindblom, Calvin Jägare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.