Toppguard till Umeå

Med William Hanssonskadelistan och ett schema där de fem närmaste omgångarna (tre bortamatcher) ska spelas på 15 dagar – då agerar Umeå BSKT för att täcka upp på bakplan. Klubben vill inte att bröderna Gustav och Daniel Hansson ska behöva gå alltför tunga minuter i varje match när programmet är så tufft.

Umeå har gjort klart med förstärkning i form av toppguarden Aleksa Solevic – som tränar med laget i dag måndag och reser sedan med till tisdagens bortamatch mot Köping Stars.

– Vi är mycket glada att vi kunnat skriva ett korttidskontrakt med en kvalitetsspelare som Aleksa Solevic. Vi saknar spelare på guardpositionerna, har tufft schema med långa resor. Vi vill skydda laget och inte riskera något genom att överbelasta någon i truppen, säger Umeås coach Boris Balibrea.

I ett första uttalande på Instagram säger Solevic; ”Jag är glad över chansen att bli en del av det här laget och att få spela för coach Boris. Umeå har haft en bra och succéartad start på den här säsongen och jag ser fram mot att jobba hårt tillsammans med mina nya lagkamrater och bidra till lagets fortsatta framgång”.

Mer läsning (PLUS): Solevic om höstens anbud och valet av Umeå

I den svenska ligan har 29-årige pointguarden Solevic spelat sex säsonger fördelat på klubbarna Nässjö, Köping, Fryshuset och Jämtland. 2021 utsågs han till ”Årets Artist” i SBL.

Umeås skadelista innehåller för dagen tre man;
William Hansson (knä). Beräknas vara borta fyra veckor.
Anton Lindqvist (axel). Oklart hur länge han är ur spel.
David Czerapowicz (fot). Till Bloggen säger han själv; ”Jag hoppas kunna vara i spel i början av december”.

Coach Balibrea om skadorna;
– Vi jobbar för att alla ska vara tillbaka den dag de är fullt redo och sedan hålla resten av säsongen, vi vill inte chansa med något så spelare hoppar in för tidigt och sedan bli borta igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.