”Tuffaste utmaningen”

Sensationslaget Umeå BSKT har sju raka segrar innan tisdagens resa till Tegeltemplet i Östersund.

– Vi har redan spelat en rad tuffa matcher, men som jag sagt till spelarna så är nog Jämtland borta den tuffaste utmaningen man kan ha just nu, säger Umeå-coachen Boris Balibrea.

Jämtland Basket har haft en vecka på sig till träning, återhämtning och rehab. Umeå å sin sida spelade så sent som i fredags.

– Det är en lite konstig situation, vi har kort tid på oss att förbereda matchen samtidigt som vi inte vet vilket lag Jämtland kommer att ha. De har haft skador på RayQuan Evans och Phil Carr, men vi gissar att de kommer att kunna spela så vi utgår från det, säger Balibrea, som fortsätter;

– Det är en viktig match för båda lagen, så vi räknar med att de vill ha alla sina spelare med. Jämtland är ett väldigt bra lag som kommer att vara redo så det kan bli svårt att upprepa vinsten vi lyckades ta när vi möttes i Umeå. Men vi jobbar på olika försvarsalternativ och ska försöka klara av den stora utmaningen.

Den tidigare ligamatchen i Umeå vann BSKT med 79-76.

– Vi ser fram emot en tuff match mot ett bra lag i storform. Vi har revansch att kräva och vi behöver komma ut med hög koncentration och närvaro. Umeå är duktiga på att kontrollera matchtempot och de spelar med stort självförtroende och har hög närvaro i det mesta de gör så vi behöver få dem att göra något de inte vill så ofta som möjligt. Vi hoppas på tryck i hallen och att vi kan dra fördel av hemmabana, säger Jämtlands head coach Adnan Chuk.

När det gäller medverkan för Evans och Carr meddelar Jämtland följande;
”Prognosen är ”dag-för-dag” och det blir sena beslut vad gäller spel på tisdag för båda”.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.