Zahui trejdad vidare

Det blir inget spel i WNBA:s mästarlag Las Vegas Aces för svenska landslagets center Amanda Zahui.

Las Vegas fick i en tidigare bytesaffär med Los Angeles förhandlingsrätten till  Zahui – nu har Las Vegas trejdat den rätten vidare till Washington Mystics och i utbyte får Aces val i andrarundan i draften både 2024 och 2025.

– Det här ger oss en väldigt mångsidig spelare, Amanda kan spela såväl inside och ute på perimetern, en egenskap vi värderar högt hos våra postspelare. Med hennes längd och atletism ser vi fram mot att hon ska ha en signifikant påverkan i bägge ändar av golvet. Vi hoppas kunna ha ett kontrakt klart inom en nära framtid och ser fram mot att ha henne i Mystics dräkt, säger Washingtons general manager Mike Thibault.

Så här säger Zahui till SVT om att inte hamna i Las Vegas: ”Jag var jättetaggad på att åka dit, men de har skrivit på med massa andra fantastiska spelare. Så jag och min agent förstod snabbt att jag kanske inte skulle få så mycket speltid. I förrgår frågade vi om jag fick tillåtelse att prata med andra lag och Vegas sade ja. Inom tio minuter ringde Washington och sade ”vi behöver dig på planen och i laget så vi kan tävla mot New York och och Vegas – med dig i laget kan vi slå dem”.

Förra säsongen slutade Mystics på femte plats i grundserien i WNBA. I slutspelet åkte laget ut i första rundan med 0-2 i matcher mot Seattle.

Även Klara Lundquist har varit av intresse för Washington, det är ännu oklart hur det blir med eventuell WNBA-chans för landslagsguarden som nu är tillbaka i toppslag efter att förra året ha stoppats av sjukdom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.