Nya tag av Umeå BSKT

Måndagsmatchen i SBL Herr handlar om norrmötet Umeå BSKT vs Jämtland Basket.

Vi snackar skilda världar. Umeå har inlett 2023 med trubbel i form av skadan på centern Will Butler som var en hörnsten i säsongens lagbygge, det har också blivit fyra raka förluster. Jämtland å andra sidan ståtar med färska klubbrekordet på tio raka vinster samtidigt som olika skavanker på spelare har gått att parera med begränsad speltid och någon vilomatch.

Från tidigare i grundserien står det 1-1 i inbördes möten. Umeå vann hemma med 79-76 i oktober och Jämtland vann hemma med 99-83 i november.

Umeås coach Boris Balibrea säger så här om dagsläget efter att laget under helgen kommit hem från fredagens bortamatch mot Norrköping;
–  Vi är Umeå BSKT och vi är fortfarande positiva och ser fram mot måndagsmatchen. Vi vet vilka vi är och varifrån vi kommer, fyra förluster i rad är absolut ingenting för oss, det är ingenting som oroar det minsta. Ingen här funderar över det som varit och ingen glömmer att vi är Umeå BSKT. Vi hade en väldigt bra söndagsträning och ser framåt. Det kommer att krävas en hård och rejäl insats i försvar och en match det blir viktigt att våra skyttar sätter sina skott, klarar vi det så ger vi oss en möjlighet.

Med det sagt fortsätter Balibrea;
– Vi är självklart medvetna om att vi ställs mot ett lag som är byggt för att vinna mästerskap och för Europa-spel, det är också det ligalag som har bäst form och massor av självförtroende, det är ännu en final för oss så vi måste jobba hårdare än någonsin.

Jämtlands coach Adnan Chuck;
– Vår styrka ligger i ett starkt försvarsspel där vi håller hög fokus på det vi vill genomföra som individ och som lag – och att vi har många spelare som kan producera poäng framåt. Det är olika spelare som producerar från match till match beroende på motstånd och hur matcherna utvecklas. Vi förlorade uppe i Umeå i höstas så det blir lite extra energi därför. Umeå håller alltid uppe sin nivå av insats och intensitet så för oss handlar mycket om att förbereda laget mentalt.

Jämtland saknade senast Pierre Hampton (vilade stukad fot) och det blir ett sent beslut vad gäller hans medverkan i Umeå.

För Umeå gör nyinkallade centern Nick Fullard sitt andra framträdande. Hemmalaget kan om inget oförutsett inträffar ställa upp med fullt manskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.