Innan landslagsuppehållet

Ovisshet och spänning präglar herrarnas sista ligaomgång innan det blir paus för att landslaget ska avrunda det tyvärr redan avgjorda VM-kvalet.

Omgången bjuder på toppmöten med Norrköping vs Borås och Jämtland vs Luleå. Det vankas streckdramatik i mötena Nässjö vs Köping och Uppsala vs Södertälje. Dessutom ska Umeå BSKT spela hemma i säsongens tredje möte med jumbon Fryshuset.

Vi tar den viktigaste Umeå-frågan allra först. Hur står det till med stjärnan Gustav Hansson som svimmade före matchen mot Jämtland och givetvis inte spelade den kvällen.
Umeå-coachen Boris Balibrea ger positiva besked;
– Gustav har varit på sjukhus och gjort kontroll med flera olika tester och allting var okej, det var nog bara ett tillfälligt blodtrycksfall. Han har kunnat träna och är 100 procent redo för spel igen.

Inför matchen råder viss ovisshet kring Fryshusets lag. Det finns uppgifter att två nya amerikaner ska vara på väg in (förutsatt att klubben lyckats med allt pappersarbete innan deadline), Nu är det förstås inget nytt att det är svårt att veta hur Fryshuset ställer upp och i alla fall den här Bloggen begriper inte varför ett sedan länge avhängt jumbolag ska värva importer även om det i så fall handlar om ersättare för Evan Hinson (som av personliga skäl ej varit med i laget på slutet) och TJ Dunans (som lämnade Frysen för spel som inhoppare för klubben Hispano Americano de Rio Gallegos i Argentina).

På coach Balibrea låter det inte som Umeå BSKT lägger något fokus på vad ”Frysen” gör.
– Visst gör det scoutingen knepigare när man inte riktigt vet vad de kommer med för lag, men vi jobbar  hur som helst med ännu tydligare fokus på vad vi själva håller på med. Nu handlar det om att ha rätt energi, rätt inställning, rätt intensitet, spela bra försvar och att göra det mesta möjliga av varje bollinnehav oavsett vilka vi möter.

Innan landslagsuppehållet spelas följande matcher i SBL Herr;
Fredag 17 februari
Umeå BSKT-Fryshuset (19:04)
Norrköping-Borås (19:04)
Nässjö-Köping (19:04)
Jämtland-BC Luleå (20:04)
Lördag 18 februari
Uppsala-Södertälje (17:04)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.