Dubbelt Umeå i ettan

Lördagen gav Umeå dubbla vinster i basketettan norra. Och det blev snudd på exakt samma slutresultat i siffror.

KFUM Umeås damer vann hemma mot Alvik med 76-68.

Umeå BSKT:s herrar (andralaget) vann borta mot Blackeberg med 77-68.

KFUM Umeå gjorde en bra första halvlek och hade som mest ledning med 19 poäng, Alvik gjorde ändå match av det i sista perioden.
Pointguarden Moa Dellbro gjorde en bra insats för hemmalaget med 4 av 8 från trepoängsland, Ida Myllyoja levererade 21 högprocentiga poäng + 15 returer.
Segern var femte raka hemma i Umeå Energi Arena.

KFUM Umeå-Alvik 76-68 (20-10, 18-13, 25-27, 13-18).
Umeås poäng: Ida Myllyoja 21, Moa Dellbro 18, Ida Lundgren 8, Vendela Lundquist 8, Tilda Andersson 7, Matilda Sandberg 7, Milla Lindblom 3, Emilia Mill 2 och Andrea Tendahl 2.

Umeå BSKT vann på en snygg spurt i sista perioden. ”Blacke” ledde vid 62-58 när gästerna från norr kom med en ”run” på elva raka poäng till 62-69. Noterbart är att tre man skötte det mesta i Umeå-laget; Melker Lindblom, Manne Lundmark och Emil Häglund hade tillsammans 70 poäng och 33 returer. Femte segern på sex senaste för detta BSKT.

Blackeberg-Umeå BSKT 68-77 (25-11, 23-25, 11-18, 9-23).
Umeås poäng: Emil Häglund 29, Melker Lindblom 26, Emanuel Lundmark 15, David Jallow 5 och Elias Andersson 2.

På söndagen ska KFUM-damerna spela säsongens sista hemmamatch, då med Luleå Stars som gäster. BSKT:s utvecklingslag har på sin bortahelg då match mot AIK Basket.

Till sist en notering om KFUM Umeå Ungdom som spelar i damer division tre Norrbotten. På lördagen blev det knapp förlust i en jämn match borta mot Gladan, hemmalaget avgjorde i sista minuten.

Gladan-KFUM Umeå U 70-64.
Umeås poäng: Filippa Naijm 22, Mimmi Hegethorn 14, Emma Gustavsson 9, Agnes Brändström 8, Vilma Grill 4, Lova Adolfsson 2, Jennifer Hegethorn 2, Olivia Jonasson 2, Makta Habte 1