Silly: Profil in som coach

Håkan Larsson tog över som ny head coach i BC Luleå och nu är det klart att rollen som ny assisterande coach tas av profilen Brice Massamba.

Som spelare har 34-årige Massamba varit utlandsproffs i bland annat Tunisien, Kroatien och Danmark, samt gjort 54 A-landskamper för Sverige. Han gjorde fyra säsonger i BC Luleå. Som ledare kommer han från senaste säsongens uppdrag som assisterande coach för ettanlaget Luleå Steelers.

– Det är skoj att få vara med och att klubben och Håkan (Larsson) tror på mig. Jag tror att jag kan bidra med lugn, hjälpa till att få ihop gruppen och analysera. Jag har spelat basket så länge att jag kan se små detaljer som kan göra skillnad, säger Massamba.

– Som spelare var Brice en person som betydde mycket i omklädningsrummet. Han har ingått i vår planering att han, förr eller senare, ska vara en del av ledarteamet. Brice har mycket kontakter runtom i Sverige, är en kommande bra ledare och den rollen han får i föreningen nu kommer passa perfekt, säger BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.