Silly: Namn och nytt i SBL Dam

Klar för femte säsongen med klubben. 23-åriga  Ester Sjöstrand har förlängt med Mark Basket.

Förra säsongen blev det i snitt drygt 13 min/match med 4 poäng, 3 returer och 1 assist.  Toppinsatsen kom i en match mot mästargänget Luleå där den 188 cm långa centern gjorde 17 poäng.

– Vi är glada över att Ester väljer att fortsätta i Mark basket ytterligare en säsong. Med sitt driv och glimten i ögat har hon förvandlats till en favorit i Kinnahallen. Tack vare sin storlek och styrka är hon en spelare som få lag SBL Dam hade tackat nej till, så ingen  är gladare än jag över att Ester väljer och fortsätta med oss, säger Mark-coachen Jon Jenca.

x x x x x

Alvik Basket har skrivit förlängt kontrakt med Pernilla Sörensen.
– Pernilla kom direkt från college förra säsongen för sin första säsong i SBL och bidrog mycket under säsongen främst med sitt skytte och försvar. Det ska bli kul att få fortsätta jobba med Pernilla och utveckla vidare hennes färdigheter och ledarskap samt ha kvar henne i klubben som den förebild hon är för de unga spelarna, säger coach Mady Mahdy.

x x x x x

Från Uppsalas horisont noteras att 27-åriga forwarden Johanna Prytz kritat på nytt kontrakt för en tredje säsong med Uppsala Basket där hon senaste säsongen levererade 8,4 poäng, 4,3 returer och 2,3 assists på i snitt 30 min/match.

Klubben har även förnyat kontraktet med Nässjö-fostrade Alma Larsson.

x x x x x

En spelare som lämnar SBL Dam är Matilda Ståhl som efter fem säsonger och ett SM-guld med Norrköping Dolphins ställer basketskorna på hyllan. Framöver satsar hon helt på heltidsjobb som läkare.

x x x x x

Umeå-profilen Caroline Muzito-Bagenda är som bekant ny head coach för Visby Ladies, nu är det klart med assisterande coacherna – som blir Marie Söderberg och Åsa Larsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.