Dags för SM 3×3 i Umeå

Under fredagen drar SM 3×3 igång mitt i Umeå. Första speldagen handlar det om juniorturneringen.

Spelet startar klockan 15:00 och pågår på två planer på Rådhustorget.

Bland de deltagande lagen finns några av landets allra främsta juniorer då 3×3-landslagen killar och tjejer har ett intensivt veckoslut i Umeå. Landslagsspelarna är i SM uppdelade i ”Blåa” respektive ”Gula” laget. Samma för de unga herrarna som de unga damerna.

I DU19 tippar Bloggen att vinnande lag blir O.Y.Team med Josefine Enander, Julia Etzler, Kasja Levin och Hanna Soltesz.

I HU19 finns ett lag där laguppställningen i skrivande stund inte är komplett, men de två namngivna i Becho begre är ett par lirare som i vintras spelade ligabasket med Fryshuset – Elliot Mogren och Edwin Soamo, så det ser ju ut som en klar guldfavorit.

KFUM Umeå ställer upp på hemmaplan med dessa juniorlag:
Killar: Isak Andersson, Linus Grill, Oliver Holmström och Melvin Skogelid.
Tjejer: Emma Gustafsson, Jennifer Hegethorn, Mimmi Hegethorn och Milla Lindblom.

Finalerna spelas kl. 18:00 (killar) och kl. 18:20 (tjejer).

x x x x x

Lördagen och söndagen är vikta åt seniorklasserna herr och dam, samt rullstolsklassen mix. Lördagens spel pågår ungefär mellan klockan 13-20. På söndagen börjas det kl. 11:30 och slutspelet håller på fram till finalerna med damer 14:45 och herrar 15:10.

I damklassen är det tänkbart med en final mellan de två namnkunniga lagen GNB med Amanda Tivenius, Emelie Ånäs, Estelle Centerstam och Sofie Ljungkrantz, samt Young GNB med Jonna Almqvist, Stina Almqvist, Mikaela Gustafsson och Ester Sjöstrand.

I herrklassen är det mer svårtippat, men vad sägs om laget från Luleå som kallar sig Lallish med kvartetten Jonte Arvidsson, Denzel George, Anton Kobylak och David Leal. Bloggen drar till med att det blir final mot Enskede som ställer upp med Caleb Elijah Mack, Dejan Novakovic, Marko Sremčević och Stefan Čolović.

Lokala lag finns med i leken. Noterbart är att KFUM Umeås damlag har lånat in Evelyn Ovner (vann SM i fjol i ett annat lag) och Tilja Garb som ska spela ihop med Nora Strömsten (född 04) och Milla Lindblom (född 05).

I herrklassen finns lag som IKSU All Stars (Kalle Georgsson, Calvin Jägare, William Singhateh, Abdullahi Yasin).
IKSU Hall of Game (Rudolf Morozov, Cedric Patthey, Egidijus Skudrickas, Tomas Undraitis).
KFUM Umeå ( Isak Andersson, Arvid Strömsten, Oliver Holmström, Melvin Skogelid.
Shanghai Dogs (Moses Beyane, Sheran Ibrahim, Axel Lindgren Hemmingsson, Alessandro Volpe).

Bland andra lokala profiler märks exempelvis Albin Frank i laget Reign OG´s.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.