Silly: Toppspelaren stannar

Toppspelaren Ryan Logan stannar i Borås Basket. Förra säsongen var 29-årige amerikanen som höll i mycket av silverlagets spel och snittade 12 poäng, 7 assists och 7 returer.

– För mig är han den spelare i ligan som är mest betydande för sitt lag, inte bara för att han är suverän på att hitta andra spelare i bra lägen, utan också för sin hårda attityd och vinnarskalle. Att vi förlänger med Ryan betyder otroligt mycket, säger Borås coach Henrik Sonko.

Logan själv säger i ett uttalande att anledningar till att han valt att förlänga är dels möjligheten att spela i Fiba Europe Cup, dels att stor del av fjolårstruppen blir kvar i Borås även 23/24: ”Väldigt sällan får man ett helt lag att komma tillbaka för ett andra år efter ett långt slutspel  året innan, så det kommer att bli väldigt roligt! Vi har en erfaren trupp som vet hur man spelar tillsammans och på rätt sätt. Vi kommer att komma in fokuserade och hungriga för att försöka ta hem guldet”.

x x x x x

Nässjö Basket värvar kanadensiske forwarden Cole Long, 27-åring som ska vara 201 cm lång. Förklaringen är enkel – Nässjös nye coach Vicente Beleña hade Cole Long även förra säsongen – då i norska Tromsö. i norska ligan snittade Long drygt 21 poäng och 10 returer.

Coach Vicente Beleña: ”Cole en ödmjuk person med en fantastisk inställning till att hela tiden utveckla sig. Cole är en allroundspelare som besitter ett grymt skott. Han kommer att göra stor nytta för laget kommande säsong.”

x x x x x

Köping Stars har hittat en ny import i USA-forwarden Brett Reed, 27-åring som rapporteras vara 203 cm. Förra säsongen gjorde insidespelaren sju matcher för Schwelm i tyska tredjeligan snittet blev 21 poäng och 11 returer.

Köpings coach Torbjörn Gehrke”Tyvärr tvingades han avbryta säsongen i tyska ProB med laget Schwelm, familjen råkade ut för en beklaglig händelse och Brett blev tvungen att återvända hem. Vi ser en enorm potential i Brett, säger Torbjörn Gehrke. Det är också förhoppningar som behöver infrias om vi ska kunna utmana Nässjö och ”Big-5-lagen” om en bättre placering än sjua, vårt facit förra säsongen”.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.