Silly: Tredje jänkaren klar

Köping Stars pusslar vidare och har nu presenterat en tredje jänkare inför 23/24. 24-årige  Andrew Sims, 198 cm, kommer direkt från Stonehill College där han sista året snittade 15,2 poäng och 6,2 returer.

– Det är inte lätt att sätta ihop rätt pusselbitar bestående av spelstil, personlighet, överlappande kompetenser och mycket annat. Andrew Sims blir sannolikt den mest ”överlappande” spelaren i Stars. Andrews absoluta spets är det offensiva inside-spelet där han är riktigt ”Old School”. I Andrew får vi en stor spelare i en liten kropp. Andrew är en spelare som samtidigt spelar som vinge och han kommer att spela där när Brett Reed (redan signad) är på planen, kommenterar coach Torbjörn Gehrke.

x x x x x

Ligans bäste inhoppare (enligt Bloggen) Andreas Person har kritat på förlängt kontrakt med Borås Basket. 32-åringen som gjort över 400 ligamatcher i karriären är inte färdig och ser fram mot kommande säsong med ett reparerat finger.

– Jag har haft strul med fingret 2-3 år och under slutet av säsongen så var det så trasigt att jag inte kunde böja det. Saknade tydligen en bit i mitt finger så jag fick ta en bit från min hand och sätta in i fingret. Nu är det fokus på rehab så att man kan få tillbaka rörlighet. Räknar med att vara tillbaka till första träningen, förklarar Andreas Person efter sommarens operation.

x x x x x

Mio Hjalmarsson, 18-årig shooting guard och egen produkt, är klar för ytterligare en säsong i Nässjö Baskets ligatrupp.

x x x x x

Uppsala Basket lyfter upp 18-årige forwarden Otto Jernberg Sörensen, 199 cm, till ligatruppen med dubbellicens för spel i basketettan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.