Taiwan och annat

Det är ovanligt med riktiga toppkontrakt utomlands för svenska spelare – men ett sådant har nu landslagsforwarden Viktor Gaddefors som signat för mästarklubben New Taipei CTBC DEA i Taiwan, något han själv meddelat på Instagram (bilden).

Senaste säsongen lirade Viktor Gaddefors i Donar Groningen, Holland, där han snittade 11,5 poäng, 4,8 returer och 2,4 assists.

x x x x x

Senast Viktor Gaddefors spelade i svenska ligan var med Uppsala Basket hösten 2022. Apropå Uppsala så har klubben inför 23/24 lyft upp ännu en ung talang i truppen – det är Hugo Tldare (född 2006).

– Hugo är en ung och lovande spelare som satsar hårt på sin basket. Han var med kring SBL-laget redan i fjol och med hårt jobb kommer han fortsätta ta kliv framåt i sin utveckling. Offensivt har han ett väldigt bra distansskott och besitter ett naturligt målsinne. Defensivt är han orädd och med sin storlek (198 cm) användbar på flera positioner, coach Panagiotis Nikolaidis.

x x x x x

Den 2 augusti startar Umeå BSKT lagträningen inför nya säsongen.

x x x x x

Nässjö Baskets tredje nyförvärv är 25-årige USA-guarden Nyameye Adom som hämta från Huesca i tredjeligan i Spanien.

– Nyameye kommer från en riktigt bra första säsong utanför college. Det som tilltalar oss är att han är en osjälvisk spelare som letar för att sätta sina lagkamrater i bra lägen. Att han även var en av ligans bästa poänggörare förra säsongen bevisar att han är en vass skytt. Vi tror att han kommer passa perfekt i gruppen, säger Nässjö-coachen Vicente Belena.

x x x x x

U-landslagsmeriterade centertalangen Filippa Tilliander lämnar Norrköping Dolphins för spel på University of Oregon.

x x x x x

Vråkenfostrade försvarsspecialisten Felicia Ponturo är ytterligare en i raden av spelare som lämnar färska guldlaget Luleå Basket.

x x x x x

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.