Klart: Umeås sista (?)

Dagen innan första lagträningen inför säsongen 23/24 presenterar Umeå BSKT sista (?) nya importspelaren.

25-årige jänkaren Jared Chatham kommer närmast från spel med Horsens i den danska ligan där forwarden snittade 7,4 poäng och 3,9 returer på 18 min./match. Han ansluter till BSKT i mitten av augusti.

– Jared är en riktigt bra spelare! 203 cm lång och väldigt atletisk. Vi kan använda honom både som 4:a eller 5:a. Jared har ett bra skott utifrån och har en bra drive på korgen. Att han dessutom kan göra jobbet under korgarna både offensivt och defensivt kommer att tillföra oss mycket. Samarbetet mellan Jared och Will Butler kommer att bli väldigt intressant att se och utveckla. Det kan bli ett av våra starkaste vapen, säger Umeå BSKT-coachen Gabo Loaiza i ett pressmeddelande från klubben.

x x x x x

Norrköping Dolphins har hittat ännu en ny amerikan, två meter skytt som är 24 år och hämtas närmast från spel med BC Vera Tblisi, som förra säsongen var jumbolag i Georgien – där han snittade 19,6 poäng, 6,1 returer och 1,7 assister. Trepoängsskyttet låg där på 35%.
Namnet är Kaiden Rice.

– Det ska bli väldigt spännande att få chansen att få Kaiden till Norrköping Dolphins. Han har en väldig spets i sitt skytte från trepoängslinjen. Han har bra storlek för sin position och passar bra in i vårt snabba spel, säger coach Mikko Riipinen.

X X X X X

25-årige guarden Alan Zekovic har klart med förlängt kontrakt och spelar vidare i Uppsala Basket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.