Ersättare snabbt in

Efter Oliver Gehrkes svåra knäskada har BC Luleå agerat snabbt för att hitta en ersättare – redan på måndag landar A.J. Sumbry, en 29-årig powerforward som är listad som 203 centimeter lång.

Förra säsongen spelade amerikanen i Rueil Athletic Club som håller till i tredjeligan i Frankrike. Tidigare har han under proffskarriären spelat i Kosovo, Georgien, Rumänien och Danmark.

BC Luleås coach Håkan Larsson: ”Vi hittade A.J. som vi tror kommer passa in hos oss. Jag tror att han kommer bidra med försvarsspel, returer, energi och tuffhet. Vi får några kilon extra under korgen som blir välbehövliga. Det är jätteskönt att vi kunde få in honom så snabbt. Vi har en viktig match på fredag mot Borås som vi ska spela först. Sen ska vi försöka få in A.J i spelet så fort som möjligt”.

x x x x x

Mera spelarnytt;
Mark Basket har fyllt på sin ligatrupp med tre unga spelare med dubbellicens för spel även i basketettan södra med BK Rig Mark. Trion består av guardtalangerna Kenaya Klintman, 18 år, Sofia Bille Köhler, 18 år, samt Nike Borg, 16 år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.