Oroande knäskada och en hemskickad

En knäskada oroar både landslaget och  Södertälje BBK. Det är Sportbladet som först rapporterat om att Elin Eldebrink skadat sig under träning med klubblaget. Det ska röra sig om en vridning av knät och i nuläget oklart vilken typ av skada det rör sig om.

– Hon har en magnetröntgen bokad i morgon. Efter det får vi reda på mer om hur allvarligt det är. Vi håller tummarna såklart för att det inte är så allvarligt, säger klubbens sportchef Ludwig Degernäs till Sportbladet.

Noterbart är att syster Frida Eldebrink under sommaren och hösten rehabtränat hälseneproblem som dök upp under vårens slutspel och hon har ännu inte gjort säsongsdebut i SBBK.  Båda tvillingarna togs ut i det landslag som presenterades härom dagen.

x x x x x

Ytterligare en nyhet kring SBL Dam – amerikanskan Kiara Smith fick spela knappt sju minuter i sin enda match för Norrköping Dolphins och nu skickas hon hem av klubben.

– Såklart tråkigt varje gång ett sånt här beslut tas, men prestationen har inte varit i linje med vad vi kräver. Kiara kom sent på grund av strul med hennes pass och är inte i fas med resten av laget och vi har heller inte tiden att vänta. Vi behöver spelare som kan prestera på nivån de ska, helt enkelt. Jag hoppas och tror Kiara kommer hitta en klubb och miljö som passar henne, säger coach Kevin Taylor Lundgren till klubbens hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.