Akut nödrop från BSKT

Det är inga chockerande nyheter direkt att Umeå BSKT har det minst sagt kämpigt med ekonomin. En bit in på nya året 2024 blir frågan om fortsatt elitlicens för ligaspel skarp. Risken är stor att tiden i  Basketligan SBL och Basketettan BEH kan vara över efter den här säsongen.

Så här strax före jul har läget blivit akut. Klubben som sedan årsmötet den 30 oktober jobbat med en ny ledningsgrupp och därtill har hjälp av SBL´s ordförande Sören Westin och SBL´s P-O Fahlander i arbetet.

I sitt  nyhetsbrev skriver klubben; ”Umeå BSKT befinner sig i en synnerligen besvärlig ekonomisk situation. Med skulder till Skatteverket och fordringsägare på drygt 800 000 kr samt en skuld med avbetalningsplan till Umeå kommun på 500 000 kr hotas klubben existens”.

Vidare: ”Umeå BSKT befinner sig i en akut ekonomisk kris och klubben är i akut behov av 500 000 kr”.

När det gäller skulderna gäller det att klara avbetalningsplanerna – men på kort sikt krävs att Umeå BSKT redan innan årsskiftet kan visa upp förbättrad ekonomi för elitlicensnämnden.

Nödropet har gått ut till basketsupportar, privatpersoner och företag. För Västerbottens-Kuriren uppger klubbens marknadsansvarige Michael Jalmby att klubben inledningsvis fått bra respons: ”Vi har fått in 250 000 på en vecka”.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.