Hemvändarmatch med återvändare

Efter ett kort jullov drar basketligan igång igen med fyra matcher onsdag 27 december. I Umeå blir det hemvändarmatch med återvändareUmeå BSKT gästas av BC Luleå med bröderna Gustav och Daniel Hansson.

BC Luleå fick ordning på sitt försvarsspel före jul och laget har vunnit sex av de sju senaste, bara förlorat mot Norrköping. Det ger tredjeplats i tabellen med totalt facit 10 vinster/5 förluster.

Umeå BSKT å sin sida kommer från en oerhört tuff höstsäsong med två vinster på 15 spelade omgångar.  Laget kunde ändå gå till julfirande i positiv anda efter att Nisse Botold avgjort mot Södertälje där Umeås seger på bortaplan skrevs 78-79.

– Vi är väldigt glada över den senaste vinsten, inte minst mentalt då det är oerhört tufft att vecka ut och vecka in träna hårt och förlora match efter match. Segern var också välförtjänt och välbehövligt för killarna som kämpar och spelar allt bättre, säger Umeås coach Gabo Loaiza.

Säsongens första E4-derby utspelades redan i ligan premiäromgång tidigt i höstas, då vann BC Luleå en storseger mot Umeå BSKT, hela 105-71 inför 2.235 åskådare i Luleå Energi Arena.

Uppkast klockan 19:04 i Umeå Energi Arena den 27 december.

– Luleå spelar väldigt bra och särskilt de inledande tolv sekunderna på varje anfall, de springer och dessutom är det väldigt bra på att skjuta trepoängare. När vi möttes i premiären satte de hela 15 treor. Så vi måste försöka stoppa upp Luleå så att vi får spela mer försvar fem mot fem och vara smarta så att vi kan undvika att ge dem lätta poäng och öppna treor, plus att vi behöver kontrollera returtagningen.  I anfall är vår identitet att springa golvet och spela med mycket energi, säger Umeå-coachen.

BC Luleås coach Håkan Larsson;
– Det är kul att komma igång igen. Grabbarna har fått lite julledighet och nu har vi haft ett par dagar att kicka igång kropparna. Det har sett bra ut på träningarna och vi vill så klart fortsätta där vi avslutade. Umeå spelar med fart och krigar för varandra. Vi måste matcha deras energi helt enkelt. Det går inte att tro att det ska lösa sig av sig själv det här.

Hemvändarmatchen i Umeå blir ett arrangemang som hottas upp med bland annat  glöggmingel för supportrar och tävlingen ”1000 kr-kastet”.

Noterbart är att det sedan redan lördag den 30 december blir ännu ett E4-derby – då uppe i Luleå där vankas ”gratismatch” för att fylla hallen.

Övriga matcher onsdag 27/12: Jämtland-Uppsala, Nässjö-Borås, Köping-Södertälje.

Bilden: Will Butler och Anton Lindqvist försöker stoppa gamle lagkompisen Gustav Hansson, foto från lagens cupmöte i Umeå i höstas. Den gången vann bortalaget Luleå en rysare som slutade 95-97 efter övertid.
Foto: Peter Hegethorn.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.