”Frustration och slitningar”

Amerikanen Seth LeDay bänkades under senare delen av Jämtlands match mot Norrköping veckan före jul – anledningen disciplinära skäl.

Jämtland Basket fick nog och har brutit med 27-åringen som i en stor roll snittat 15 poäng och 10 returer.

– Vi har kommit överens med Seth om att vi går skilda vägar. Han har förstås varit viktig för oss men har inte riktigt kunnat anpassa sig till hur vi vill att det ska fungera i och kring laget vilket medfört en hel del frustration och slitningar i gruppen. Vi tror det här är bästa lösningen för att vi ska kunna prestera så bra som möjligt under resten av säsongen, säger Jämtlands klubbdirektör Pecka Johansson i ett pressmeddelande.

Ersättaren är redan klar – Keith Braxton, 26-årig  shooting guard/small forward, som förra säsongen snittade 13 poäng, 6 returer och 3 assists med belgiska Belfius Mons för coach Vedran Bosnic.

– Vi känner till Keith sedan tidigare och det var viktigt för oss i det här läget. Han hade ett jobb i Israel men den ligan blev uppskjuten på grund av krigsutbrotten så därav var han ledig, säger Jämtlands coach Adnan Chuk.

Jämtlands nye amerikan ansluter till laget under mellandagarna och väntas enligt klubben kunna vara spelklar i början av nya året.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.