Stöd i Umeå och fullsatt i Luleå

Läget inför mellandagarnas andra E4-derby som spelas i Luleå Energi Arenalördag kväll är att det tycks bli lapp på luckan.

BC Luleå arrangerar gratismatch och redan under fredagen var det stopp för onlinebiljetterna. Klubben meddelade då att ”vi kommer ett släppa ett fåtal biljetter att hämta i kassan”.

Från Umeå BSKT:s horisont kom rapport om att nya supporterklubben stadigt ökar.
– Roligt att så många i Umeå ställer upp bakom oss. Bra med publik i hemmamatchen senast och supporterklubben har passerat 100 medlemmar, det betyder mycket för oss i laget som bränsle för att kämpa hårt och är ett bevis på att basketsporten är viktigt i kommunen. Stödet i ryggen kan fungera som en sjätte spelare för oss, säger coach Gabo Loaiza.

När det gäller den sportliga utmaningen mot topplaget längst i norr så har Umeå-coachen inga hemliga mirakelkurer att bjuda på.

– När det gäller lördagens bortamatch uppe i Luleå finns egentligen inget nytt. För oss handlar det om att göra det bra i mer än 28 minuter, gör du inte fler vassa minuter så kommer Luleå att döda dig på turnovers och trepoängsskott som Mucius senast. Det kan behövas ända upp till 45 energiska minuter om vi ska kunna tävla med dem.

– Taktiskt så är det bara små justeringar och självklart är målet att så mycket som möjligt få Luleå att hamna i allt annat än deras favoritpositioner och en nyckel är att absolut inte ge dem öppna treor. Offensivt behöver vi anpassa vårt spel lite grand för att få bollen i rätt händer vid rätt tillfällen, säger Gabo Loaiza.

Spelschemat för årets sista matchdag i SBL Herr;
Lördag 30 december.
Kl. 16:04 Norrköping Dolphins-Köping Stars, Stadium Arena A.
Kl. 16:04 Uppsala Basket-Jämtland Basket, Fyrishov A.
Kl. 19:04 Borås Basket-Nässjö Basket, Boråshallen
Kl. 19:04 BC Luleå-Umeå BSKT, Luleå Energi Arena A

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.