Unga mästare i Umeå

Basketåret i Umeå avslutades med 3×3-turneringen i Holmsund där tre lag med unga mästare korades.

I yngsta klassen HU13 deltog sju lag och Ballers tog hem segern genom fyra raka matchvinster, i finalen mot Team Grubbe blev det 13-7.

På bild syns de fyra glada unga U13-mästarna; från vänster; Olle Sundberg, Vidar (de Sousa Soarez) Fahlgren, Benny Bakareke och Viktor Sjöblom.

Sju lag ställde upp även i U15 och vinnare blev Ninja Turtles som, efter 20-16 i en tuff semifinal mot Obbola, vann finalen med 15-7 mot Wggd elite.

I äldsta klassen U17 fanns fyra gäng och vinnande Coasters Obbola tog hem finalen med 19-7 mot KastBollariRyssjan.

Vinnarbild U15: Ninja Turtles, fr.v. Theo Wiklund, Mio Diaby Klüft och Alvin Hägglund.

Vinnarbild U17: Coasters Obbola, fr.v. Viktor Gustafsson, Valter Stenmark och dubbelvinnare Theo Wiklund.

Hur ser då nya basketåret 2024 ut i Umeå?

Allt börjar med ”Skills Camp” i Dragonhallarna helgen den 6-7 januari. Det är ligaspelare ledare och coacher från Umeå BSKT som håller i träningar för tre olika grupper i åldrarna 8-17 år (barn, ungdom, junior).

Första matcherna 2024 för Umeås lag i de högre serierna:
Basketligan herr: Umeå BSKT-Borås Basket, måndag 8 januari, kl 19:04, Umeå Energi Arena.
Basketettan norra herr: Umeå BSKT Utv.-Blackeberg, lördag 13 januari, kl. 13:00, Umeå Energi Arena.
Basketettan norra dam: KFUM Umeå-BG Luleå, lördag 13 januari, kl. 15:30, Umeå Energi Arena.

Bloggen önskar alla ett Gott Nytt Basketår!