Ungdomscamp och måndagsmatch

Trettonhelgen ägnade Umeå BSKT åt en ungdomscamp med aktiviteter och träningar för yngre basketspelare i Umeå. Bland ledarna såväl coacher som spelare från ligalaget. På bilden ett stort gäng samlat i Dragonhallarna.

– Campen var ännu ett tillfälle där det visar sig att många kids vill spela basket och att basketstaden Umeå mår bra. Vi ser också att vi till nästa gång behöver göra lägret ännu bättre och med fler dagar. Att skapa framtiden och bygga vår egen produkt startar med ungdomarna och inte med division 1. Från ligalaget vill också vi hjälpa stadens andra föreningar att utvecklas, säger coachen Gabo Loaiza.

I planeringen ligger nästa ungdomsläger under vårens sportlov i början av mars.

Lägerdeltagarna med anhöriga är också inbjudna till måndagskvällens ligamatch där Umeå på hemmaplan tar emot gästande Borås Basket.

Ett avbräck för Umeå är att startspelaren David Czerapowicz sannolikt inte kan medverka då han åkt på sjukdom i samband med årsskiftet.
– Han har inte kunnat träna de senaste dagarna och är nog inte med i den här matchen, helt säkert vet inte förrän på matchdagen, uppger Gabo Loaiza.

När det gäller Umeås skadelista är Melker Lindblom tillbaka – men Andreas Jönsson dras fortfarande med knäproblem (misstänkt menisk och oklar prognos).

– Positivt är att Isak Andersson är en Umeå-kille som gör allt bättre ifrån sig på träningarna och är redo för minuter på planen, säger Gabo Loaiza.

Motståndet i form av Borås?
– Uppenbart är de favoriter i matchen, de har kvar många rutinerade spelare och nya hot som Ibi Watson och Jarred Godfrey. En nyckel blir att hålla nere Borås trepoängsskytte. Det vi kan är att göra vårt bästa, spela på vårt sätt och skicka fram unga spelare som Nisse Botold och Anton Lindqvist.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.