Importbyte i topplaget

Amerikanen Isaiah Mucius har bland annat skjutit Umeå sönder och samman  – nu är det klart att forwarden lämnar BC Luleå för spel i Israel. I SBL blev det 20 matcher med ett snitt på 14,5 poäng med 43-procentigt skytte från trepoängsland. Därtill 5 returer per match.

– Isaiah är en bra kille som har gjort ett fullgott jobb hos oss den här säsongen. Nu önskar vi honom lycka till i sin fortsatta karriär, säger BC Luleås klubbchef Per Sandström.

Toppklubben BC Luleå, för dagen ligatvåa efter att ha tagit ”skalpen” Norrköping Dolphins, har redan klart med ersättaren. Den nya importen är Charles Matthews, 27-årig jänkare på 198 cm som hör hemma på position 2/3.

Det blev en snabb process med tanke på att alla papper ska vara klara innan deadline för nyförvärv (15 februari).

– När möjligheten att kontraktera Charles dök upp så kändes det direkt intressant. Han besitter många av de kvaliteter som vi har eftersökt, Charles är en meriterad spelare som vi hoppas ska kunna hjälpa oss på många sätt. Han är en duktig försvarare och allsidig i sitt offensiva spel, säger Luleås coach Håkan Larsson.

Charles Matthews har inte tidigare spelat i Europa och har inte spelat några matcher den här säsongen. Hemma i USA har han efter en  stark collegetid med Michigan Wolverines (NCAA-final 2018) bland annat varit på träningscamp med Cleveland Cavaliers. Senaste klubb var Windy City Bulls (farmarlag till Chicago Bulls) i NBA G-League, där han 22/23 snittade 3 poäng och 3 returer på 13 min/match (27 matcher).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.