Distansskyttet avgjorde

Efter att ha spöat Norrköping åkte BC Luleå till måndagsmatch på bortaplan mot Köping Stars.

Det började sisådär med tio poängs underläge efter sex minuter och 28-22 till hemmalaget efter första perioden. Men innan det var över hade Gustav Hansson och kompani skjutit hem en klar seger.

Distansskyttet i form av trepoängare avgjorde med 13 träff av Luleå (44%) mot 6 träff av Köping (23%). Särskilt bra var detta då gästerna från norr också fick ut massor av Tobias Sjöberg inside (9 av 9 på tvåorna).

Luleås coach Håkan Larsson kunde kosta på sig att använda alla han hade med på resan – exempelvis fick Atle Mellquist drygt åtta minuter på golvet.

Ett minus för Luleå var att Daniel Hansson stukade foten.

Köping – BC Luleå 89–111 (28–22, 14–30, 23–31, 24–28).
Stars: Ben Okhotin 21, Brett Reed 17, Christian Keeling 16, Mattias Herlitz 10, Jacob Hadi 9, Kevin Peterson 9, Tim Carlsten 4, Erik Persson 3.
BC: Gustav Hansson 24, Jonatan Arvidsson 22, Tobias Sjöberg 19, Kentwan Smith 15, Denzel George 11, Daniel Hansson 9, Ed Polite 7, Sergey Sepman 2, Atle Mellquist 2.
Publik: 502.

Måndagsmatchen i SBL Dam visade upp två olika ansikten.

Hemma på Ön ägde Visby första halvlek (43-30), men efter paus var gästande Mark klart starkast (29-48). Summan blev bortaseger med sex poängs marginal.

Visby-Mark 72-78.