Umeå behöver ”130 procent”

På tisdagskvällen spelar Umeå BSKT hemma mot Jämtland Basket.

Ännu en i raden av stentuffa matcher för bottenlaget Umeå. Coach Gabo Loaiza har räknat på hur hans gäng ska kunna skrällvinna mot ett Jämtland som räknas som en guldutmanare till Norrköping Dolphins.

Denna vecka är årets tuffaste – då Umeå redan på fredag ska spela borta mot ligaettan.

– Svårare än så här blir det inte och vi måste använda de här matcherna till att försöka bättra oss och visa att vi inte ger upp något, det var bra mot Nässjö men senast mot Södertälje syntes det tydligt att det inte funkar om vi inte ger allt. Efter de här matcherna mot Jämtland och Norrköping kommer sedan möten med Köping, Uppsala och då får vi fajtas vidare om sista slutspelsplatsen.

Inför matchen mot Jämtland;
– 100 procent räcker inte utan det krävs 130 procent om vi ska ha någon chans, med det menar jag att varje spelare måste prestera på max med 100% och därtill behövs extra 30% i form av att alla också måste göra sina lagkompisar bättre.

– I matchup kan Jämtland passa relativt bra i jämförelse med Södertälje, eftersom Jämtlands center (Flo Thamba) inte går ut och skjuter treor så det passar bättre med Will Butler på honom. I övrigt är det som vanligt att vi måste springa mer och kämpa mer än motståndarna, säger Gabo Loaiza.

I vanlig ordning har BSKT svårt att träna fem mot fem och har problem med att mönstra fullt lag till match.

– Det ser ut som vi kan använda åtta spelare, Melker Lindblom och Andreas Jönsson är skadade, plus att Anton Lindqvist och Isak Andersson är sjuka. På träning kan vi få bra hjälp av killar från division 1-laget, men de är ännu inte riktigt redo för spel i SBL, avslutar Gabo Loaiza.

Jämtlands coach Adnan Chuk påpekar att det inte är läge för någon underskattning;
– Vi betonar rätt tydligt att det inte är läge att lämna över något ansvar till lagkamraten bredvid här utan samtliga måste gå in och göra sitt jobb och spela med hög närvaro. Umeå har varit med länge i många matcher och har en fullt kapabel uppställning för att vinna mot alla lag. Vi har haft en bra träningsperiod och vi hoppas kunna bygga vidare på det vi gjorde bra i den senaste matchen (vinst hemma mot Luleå) vad gäller genomförande och arbetsinsats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.