Revansch eller ny skräll?

Säsongens hittills mest anmärkningsvärda resultat måste väl vara Umeå BSKT-Jämtland Basket 93-79. Det är en av endast tre vinster för Umeås upplaga säsongen 23/24.

I lagens tidigare inbördes möte i Tegeltemplet i Östersund vann Jämtland med 86-73, då var Umeå bara fem poäng ned då drygt fem minuter återstod. Kanske finns något i lagens matchup som gör att utgången sent lördag kväll den 9 mars inte är helt given?

– Visst är det en stor utmaning mot Jämtland, men det gör oss motiverade. Spelarna tränar jättebra och ger aldrig upp utan kamp, lördagen blir inget undantag, säger Umeås coach Gabo Loaiza, som fortsätter;

– Vi har det lag som spelar snabbast i ligan medan Jämtland är laget som håller lägst tempo, de föredrar att spela med få bollinnehav. I spel fem mot fem är det troligen ligans bästa lag och om vi hamnar i deras spel så får vi det väldigt kämpigt.

Umeås plan är därmed ganska självklar, tempot ska upp i anfall, bollen ska delas och försvaret måste hålla tätt mot Jämtland som gärna attackerar korgen för enklare poäng och kan hushålla med trepoängsförsöken.

– Senast mot Uppsala släppte vi 14 offensiva returer och att förbättra oss på den punkten blir en nyckel, det är inte bara en uppgift för Will (Butler) och Tim (Finke) utan ett jobb med utblockering under egen korg som alla spelare måste ta hand om, säger Gabo Loaiza.

Jämtland jagar vidare i kampen om andraplatsen i grundserien och vill väldigt gärna ta revansch för torsken i Umeå.

– Vi vill komma ut aggressivt och ligga nära deras skyttar. Vi behöver också hantera 1-1 försvar och screen på bollsituationer. Lägg till även den defensiva returtagningen också. Offensivt så vill vi gärna se samma flöde och variationer som mot Södertälje där vi fick en bra balans med både bredd och djup i spelet. Vi är medvetna om förutsättningarna inför slutfasen av serien, säger Jämtlands head coach Adnan Chuk.

Uppkast i Östersund är klockan 20:04 på lördagskvällen.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.