Galenskap i mars

När svensk ligabasket tagit påskledigt i väntan på slutspelet finns alltid ”march madness” att kika på. Collegeslutspelet i USA bjuder på både det ena och det andra i form av galenskap i sportväg.

Tyvärr ut blågul synvinkel försvann, i fasen ”sweet sixteen”, två högt rankade lag i matcher med skrällar och dramatiska slut.

Arizona med Pelle Larsson torskade mot försvarsstarka Clemson som vann med 77-72.
Pelle Larsson lirade 37 minuter utan att få skyttet att stämma (2 av 9 från golvet).

North Carolina med Elliot Cadeau torskade 87-89 mot Alabama.
Elliot Cadeau sköt 3 av 9 på de 13 minuter han fick på golvet. Sensationsmannen var Alabamas Grant Nelson, 210 centimeter forward, som levererade 24 poäng, 12 returer och 5 blockar – lejonparten i den andra halvleken.

Även bland damerna är det färdigspelat för blågula hopp . De två sista lagen med svenskor föll även de mot lägre rankade gäng.
I andra rundan där topp 32 fanns med, föll Virginia Tech med Matilda Ekh, det blev 72-75 mot Baylor.
Matilda Ekh ledde Virginia-laget med 19 poäng på sina 38 minuter, därtill hade hon 6 returer och 2 assists.

Ohio State förlorade 63-75 mot Duke efter att ha gått tungt på fem spelare, och det blev i den matchen inget spel för Diana Collins (som spelade tre minuter i föregående omgång).

Uppdatering: En svensk är med för att uppleva NCAA-mästerskapets Final Four i april. Centern Wille Berg, 218 cm, som tidigare gått på BG Luleå, spelar för första året i Purdues trupp och får då och då något kort inhopp.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.