Umeå segrade i sista

Sista stora basketmatchen för säsongen i Umeå Energi Arena, den hade Umeå BSKT:s utvecklingslag i basketettan norra.

Anförda av Manne Lundmark, nyligen uttagen till SBL Summer Camp, segrade Umeå med 93-72 mo t Fryshuset.

Efter en busjämn första halvlek kom avgörandet efter paus. Andra halvlek började dock med en olycklig skada (armbåge) på Umeås Isak Andersson som fick lämna hallen för närmare undersökning.  Lagkamraterna samlade snabbt ihop sig och höjde spelnivån flera snäpp. Det ledde till en run på 18-0 under senare delen av tredje perioden och ridå för Fryshuset.

– Roligt att vinna som headcoach, killarna började spela försvar och då rann det iväg, säger Michalis Papadogiannis, tidigare assisterande coach som tagit över huvudansvaret under säsongens avslutande del.

– Det var kul att vi fick vinna sista hemmamatchen, det har varit en tuff säsong. Vi visste att vi hade chansen när Fryshuset kom med sju spelare och vi steppade upp i tredje perioden, säger Emanuel ”Manne” Lundmark, som kombinerat spel i basketettan med träning och inhopp i Umeås ligalag.

I sommar väntar sommarläger i Södertälje dit 24 unga svenska framtidsmän är uttagna, från Umeå Melker Lindblom och Manne Lundmark.

– Det blir spännande då det är första gången de arrangerar ett sådant läger, kul att få vara med där och tävla mot många bra spelare, säger Manne Lundmark.

Umeå BSKT Utv. har facit 7 vinster/15 förluster och har placering 11 i norrettans tabell, Laget har kvar två seriematcher som spelas uppe i Luleå helgen 13-14 april.

Bilden: Segerjubel för Umeås herrar i norra basketettan.
Foto: Peter Hegethorn.

Matchfakta basketettan norra
Umeå-Fryshuset 93-72 (25-22, 16-20, 30-7, 22-23).
Poäng Umeå: Manne Lundmark 25, Elias Andersson 17, Adam Rask 13, Sokratis Pavlidis 11, Arvid Strömsten 11, Ludvig Munthe 10, Emil Romano 6.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.