Toppcoacher i rond 2

I kväll fredag vankas rond 2 i herrarnas SM-semifinalspel. 

Det blir nytt möte mellan tränarna som duellerade i omröstningen om ”Årets coach”.  Norrköpings Mikko Riipinen tog titeln med 25% av rösterna – mot 22% för Luleås Håkan Larsson.

På ligan hemsida anges kommentar till utmärkelsen: ”Mikko har lyckats behålla stommen i sitt lagbygge och fyllt på med nyttiga spelare, samt utvecklat ett spel som är vinnande och underhållande att se på.”

Bloggens syn: Att Mikko Riipinen blir årets coach för tredje gången på senaste fyra åren är logiskt, landslagscoachen vinner ofta och mycket, just nu på jakt efter fjärde raka SM-guldet. Man kan tycka att det är lätt att coacha högbudgetlag som dräller av toppspelare, men det gäller att få alla att dra åt samma håll och att få även de nya spelarna att köpa fördelningen av speltid. Håkan Larsson gör för sitt första år som headcoach och har med höga krav från omgivningen tagit Luleå till semifinal, årets coach 24/25? Hade det under innevarande säsong funnits ett pris till coachen med bästa inställning i mest utsatta läget så vet ni att han heter Gabo Loaiza. Den energiske spanjoren blir saknad i Umeå.

Kvällens matcher:
Kl. 19:04 Norrköping-Luleå.
Tuffa delfiner vann stort i första ronden (100-76). Hemmalagets Adam Ramstedt och Tim Schüberg blev etta och tvåa i omröstningen ”Årets försvarare”. Kan Gustav Hansson och Jonte Arvidsson komma loss i andra ronden?
Bloggen tippar kvällen: Dolphins utökar till 2-0.
Kl. 20:04 Jämtland-Borås.
Smart Borås sköt hem rond 1 (66-83). Kan hemmagänget få ordning på offensiva lagspelet i andra ronden? Kan Tra Holder studsa tillbaka? Jämtlands ledning har rekat Östersunds Arena (ishallen) för att kunna spela SM-final inför ännu större publik i sista dansen med coach Adnan Chuk.
Bloggen tippar kvällen: Jämtland kvitterar till 1-1.

Semifinalerna gäller bäst av sju matcher.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.