Ny framgång för Balibrea

Som ”Årets coach” lyfte Boris Balibrea Umeå BSKT till spel i SM-semifinal förra våren. Förbundscoachen för svenska herrlandslaget tog sig sedan an ett nytt klubblagsprojekt i Polen.

Som tränare för MKS Dąbrowa Górnicza har det under 23/24 blivit en internationell triumf och genom en spurt i den tuffa polska ligan tog Balibrea laget till slutspel. Det krävdes tre segrar i de tre sista omgångarna och framgången fullbordades med helgens stora ”derbyvinst” (110-73) på bortaplan mot Tauron GTK Gliwice.

Facit i polska ligans grundserie blev 16 vinster/14 förluster och det gav sjunde plats i tabellen.

Till Bloggen säger Boris Balibrea så här om framgången och känslorna under ett år där han en period före jul var borta från coachjobbet för att åka hem till Spanien då hans mamma blev sjuk och gick bort.

– Det är första säsongen i Polen med en av ligans lägsta budgetar och vi har lyckats vinna Alpe Adria Cup och laget har nu tagit sig till slutspel. Personligen för mig har det inte varit någon lätt säsong. Jag vill tillägna prestationen till min vackra mamma, hon gav mig något extra varifrån hon än befinner sig så att jag kunde komma tillbaka starkare. Och självklart hade jag inte kunnat göra jobbet utan min underbara partner som har stöttat och burit mig varenda dag.

Om kommande playoff i Polen;
– Nu är det tid av njuta av slutspelet och försöka sätta Sopot i lite trubbel!

Balibreas lag ställs i första omgången i slutspelet mot andrarankade Trefl Sopot (facit 21/9). Kvartsfinalen spelas i bäst av fem matcher och Sopot har fördelen av att börja med två raka hemmamatcher, den 3 maj och 5 maj. I tredje ronden har Balibrea hemmaplan 10 maj, likaså i eventuell fjärde rond den 12 maj. Går serien till en femte avgörande blir det bortaspel den 15 maj.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.