Silly: Guld-MVP tillbaka

Jahapp. Norrköping Dolphins staplar SM-guld (fyra raka) och satsar vidare mot Europa. Laget för 24/25 kommer inte att bli lätt att tas med – nu är 2023 års guld-MVP Devonté Green tillbaka!

Amerikanske stjärnan lämnade Dolphins som finalseriens MVP och skrev på ett fett kontrakt med en klubb i Kina – men  slet av hälsenan och tvingades ägna hela förra säsongen åt rehabilitering. För sin comeback har 27-åringen valt att återvända till Norrköping.

– Han kommer hjälpa oss genom att skapa för sig själv och skapa övertag som andra i laget kan dra nytta utav. Han är en duktig försvarare som kan utföra flera uppgifter i försvarsspelet. Vi vet att vi behöver en viss dos av tålamod med tanke på hans tidigare skada, men vi vet också att han fått bästa möjliga hjälp och kommer fortsatt ha det i Norrköping Dolphins med klubbens kompetenta medicinska team. Dessutom har Devonté själv varit väldigt proffsig och målmedveten för att ta sig tillbaka till toppform, säger coach Mikko Riipinen.

Dolphins lag för 24/25 just nu: Devonté Green, Keenon Cole, Nathan Dawit, Pierre Hampton, Sebastian Forsling, Tim Schüberg, Adam Ramstedt och Marcus Tyus.

x x x x x

Silvergänget Borås Basket fortsätter jaga guldlycka i SM-slutspel och behåller svenska nyckelspelare, nu är även Simon Gunnarsson klar med förlängt kontrakt.

– Simon är enligt mig Borås Baskets bästa försvarsspelare genom alla tider. Han sätter alltid laget först och är därför en av våra viktigaste spelare. Han är bara 29 år och har många bra säsonger framför sig, säger coach Henrik Sonko.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.